Blockchain Teknologi

Fremtiden er lige foran vores dør

Blockchain er et meget hypet begreb i disse år. Men ikke ret mange ved, hvad begrebet dækker og hvad teknologien potentielt kan bruges til. For de fleste er Blockchain noget med Bitcoin og vist nok noget med det sorte Internet.
Blockchain teknologi eller Distributed Ledger Technology – som er en mere generel betegnelse, er imidlertid en teknologi, som vil få stor indflydelse og potentielt ændrer den verden vi lever i. Der er ligefrem nogen, som mener at Blockchain teknologien er for viden, hvad Internettet var for information.
nsero vil vi gerne udforske denne fremtidige teknologi, og prøve at afdække hvilke nye forretningsmuligheder, denne nye teknologi kan anvendes til, og hvordan den kan hjælpe fremtidens brugere med en mere sikker og bedre brug af Internettet.
Blockchain er fremtidens teknologi, og den er lige foran vores dør - klar til at blive undersøgt og udnyttet. nsero er dedikeret til at anvende fremtidens teknologi til at udvikle fremtidens brugeroplevelser.

 

En ny teknologi

En Blockchain er en form for database, som er delt mellem et netværk af computere. Man kan skrive og læse i databasen, men når først data er skrevet i databasen, kan de ikke ændres. Computerne i netværket validere løbende, hvad der bliver skrevet i databasen for at sikre at ingen snyder. Dette gør at man kan handle eller dele data med mennesker, man ikke kender eller som man ikke stoler på.

Blockchain teknologien har mange anvendelsesmuligheder. Både bruger til bruger (C2C), virksomhed til virksomhed (B2B) og mellem virksomhed og forbruger (B2C). Nedenfor er listet nogle af de anvendelsesområder, som den platform nsero er ved at udvikle, kan bruges til:

  • Brancheopslagsværker – hvor en branche kan dele information om produkter eller serviceydelser i hele branchen
  • Personlig dataopbevaring og deling – brugeren bliver selv herre over sine egne data
  • Fællesskaber (Communities) – hvor brugere kan dele og udveksle viden
  • E-sport – sikker og pålidelig ranking af spillere i forskalling e-sportsgrene
  • Kunstnere – musik, billeder, film etc. hvor kunstneren kan udstille deres arbejde
  • Undersøgelser – hvor deltagerne bl.a. får betaling for at svare på spørgsmål

Dette er kun et meget lille udvalg af de mulig anvendelser, som denne teknologi giver mulighed for.

nseo er i gang med at udvikle den første applikation baseret på denne nye teknologi. Personal Data Safe (PDS) er et Prove of Concept (PoC) for at afdække de teknologiske muligheder ved Blockchain.